torstai 9. toukokuuta 2019

Perheasiain neuvottelukeskukset

Meiltä on joskus kyselty, uskaltaako kirkon perheneuvonnasta hakea apua, jos kuuluu seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön. Olemme kuulleet sateenkaari-ihmisten kokemuksia eri perhasiain neuvottelukeskuksista. Kokemukset ovat yleensä olleet varsin hyviä, mutta toisenlaistakin tarinaa on joukkoon mahtunut.

Täällä Tampereella asiat ovat mielestämme hienosti. Tampereen seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus haluaa olla turvallinen ja lähestyttävä paikka kaikille. Sinne ei perheneuvontatyön johtajan mukaan rekrytoida ketään, jolla on ongelmia sateenkaari-ihmisten kohtaamisessa. Yhteistyö sujuu hyvin sateenkaari-ihmisten hyvinvointiin keskittyvien tahojen kanssa. Asiasta voi vielä kysellä lisää kesäkuussa Pirkanmaan Priden yhteydessä, jolloin saamme perheneuvoja, psykoterapeutti Päivi Stelin-Valkaman yhteistoimistollemme. Tilaisuudesta voi lukea lisää täältä.

Mutta entäpä muualla Suomessa? Pienemmillä paikkakunnilla? Uskallammeko suositella muita perheasiain neuvottelukeskuksia niin kuin voimme suositella tätä tamperelaista? Siitä aiomme nyt ottaa selvää. Hanke avaa kyselyn, jonka aiheena on sateenkaari-ihmisten kokemukset kirkon perheneuvonnasta. Jos kuulut seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön ja olet ikinä käyttänyt kirkon perheneuvonnan palveluita, käy vastaamassa kyselyymme ja jaa linkkiä kavereille!

https://my.surveypal.com/perheneuvontakysely

Iso kiitos Perhesuhdekeskukselle, Tampereen perheasiain neuvottelukeskuksen Päivi Stelin-Valkamalle sekä Sinuiksi-palvelulle kommenteista ja avusta kyselyn hiomisessa!Tämä kuva otettiin viime syksynä hankkeen, Tampereen seurakuntien, Sinuiksi-palvelun ja Perhesuhdekeskuksen yhdessä järjestämän Läheisinfon jälkeen. Kuvassa vasemmalta oikealle Tampereen seurakuntien perheneuvontatyön johtaja Heikki Syrjämäki, Perhesuhdekeskuksen projektipäällikkö Sanna Metsäpuu, meidän hankkeen Lumi ja Peik sekä Perhesuhdekeskuksen perhetyöntekijä, perhe- ja paripsykoterapeutti Terhi Väisänen. (Perhesuhdekeskus-hanke tukee sateenkaari-ihmisten perhesuhteiden hyvinvointia.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Homofobiaa?

Viime sunnuntaina vietettiin kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää. ABBI -yhteisön (Ambassadors and Bridge Builders Internati...