keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Terveisiä toimistolta!

Vapun ja helatorstain välinen aika täällä hankkeessa on ollut täynnä palavereja, suunnitelmia, kirjoittamista, tutustumista erilaisiin aihepiiriämme sivuaviin materiaaleihin. Olemme hahmotelleet esittelylehtistä, metsästäneet banderollia, miettineet vertaisuuden periaatteita, ryhtyneet suunnittelemaan nettikyselyä, jonka kohteena ovat seksuaalista suuntautumistaan tai sukupuoli-identiteettiään muuttamaan pyrkineet. Työn alla on myös uskonnollisille yhteisöille suunnattu koulutusmateriaali.

Vertaistoiminnan koordinaattorimme on ehtinyt käväistä kahdessa Malkus-ryhmässäkin. Ihmisten kohtaamiset ovat hankkeessa parasta. Ihmisiä vartenhan koko hanke on olemassa. Ja vaikka työmme on täynnä sateenkaaria, naurua, juttelua ja iloa, mukana on myös varsin tummia sävyjä. Monia on satutettu uskonnollisissa yhteisöissä, syvästi. Heidän kokemuksensa ovat toimintamme ytimessä.

Hankkeeseen on myös todennäköisesti astumassa uusi tekijä: sosionomiopiskelija Päivi! Päivi otti meihin yhteyttä ja kyseli, voisiko tehdä hankkeessa opinnäytetyönsä. Häntä kiinnostaa erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien maahanmuuttajien kohtaaminen hengellisissä yhteisöissä. Päivin kaavailema haastattelututkimus olisi mielestämme loistava lisä hankkeeseen ja laajentaisi toimintaamme tärkeille kentille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Homofobiaa?

Viime sunnuntaina vietettiin kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää. ABBI -yhteisön (Ambassadors and Bridge Builders Internati...