maanantai 9. heinäkuuta 2018

Körttien Herättäjäjuhlilla

"Nää körtit on semmosta vaatimatonta porukkaa. Ne ei nääs rupee toisten uskoo riapotteleen, kun niiren miälestä omassa ittessäki o tarpeeks tekemistä."
Anna-Mari Martikainen, Herättäjä-Yhdistyksen Hengellinen Kuukausilehti 7-8/2018

Tämän enempää körttien teologisiin painotuksiin paneutumatta voi sanoa, että toisten uskon riapottelematta jättäminen tuntui. Varsin rento ja kotoisa oli Herättäjäjuhlilla tunnelma. Jalat maassa -meiningin ohella saimme nauttia mm. kauniista päivänpaisteesta, iloisista ihmisistä, Kalevan kirkon hiljaisuudesta sekä tietenkin Siionin virsistä. Näistä mieleen jäi erityisesti se Jaakko Löytyn virsi, jonka sanoista oli rakennettu Tampereen Herättäjäjuhlien teemakin: Lähellesi ikävöin.


Tuttua sateenkaariväkeä näkyi. Olipa joku kietonut lastenvaununsakin sateenkaarilippuun. Kaappiin ei selvästikään ollut tarvetta mennä. "Kaikenlaisia mielipiteitä täältä kyllä löytyy", totesi eräs kirkon työntekijä, kun juttelimme körttien suhtautumisesta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Mutta jos toisen usko jätetään riapottelematta, niin hyvin näyttää olevan tilaa myös sateenkaariväelle tässä porukassa.


Valitettavasti hanke ei saanut omaa esittelypöytää juhlille. Kyselimme tätä e-rit-täin myöhään, ja ainakin silloin pöytiä annettiin vain Herättäjä-Yhdistyksen läheisille yhteistyökumppaneille. No, kysytään uudestaan ensi vuonna. :-)

Joka tapauksessa meillä oli varsin antoisaa. Seurapuheista jäi mieleen Pirkkalan kirkkoherran Olli-Pekka Silfverhuthin puhe Kalevan kirkon rististä ja lausahdus: "Risti ei ole suora, koska elämäkään ei ole suora."

Ehkä monien yhteisöjen ongelmana onkin se, että moniväristä, polveilevaa, poukkoilevaa, ristiriitaista ja joskus nautinnollista, joskus kipeää elämää yritetään ahtaa liian suoraan muotoon. 

Kiitos, Herättäjäjuhlat! Toitte Tampereelle raikkaan tuulahduksen körttihenkeä, upeaa oheisohjelmaa, körttipastilleja, kivan värisiä Siionin virret -kirjoja ja T-paitoja joissa oli hauskoja tekstejä. Emme kyllä ole vielä ihan varmoja kuinka suhtautua paitaan, jossa on teksti "Olen syypää kaikkeen". Ehkä palaamme tähän kysymykseen vielä. :-D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Homofobiaa?

Viime sunnuntaina vietettiin kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää. ABBI -yhteisön (Ambassadors and Bridge Builders Internati...