sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Terveisiä Väli....ei kun Perämeren rannalta!

Terveisiä siis Oulusta. Säät todellakin suosivat (tai kirosivat, riippuen näkökulmasta...) Oulu Pridea. Lämpötila nousi välillä 33 asteeseen.

Meidän hankkeemme antia Pride-viikolle oli hengellinen keskusteluryhmä sekä elävinä kirjoina toimiminen Oulun (varsin hyvin ilmastoidussa) kirjastossa.


Luonnollisesti marssimme myös kulkueessa ja saimme (taas kerran) apua banderollin kantamisessa.


Välillä pidimme hankepalaveria epätavallisissa maisemissa. (Joissa pääsi helposti pulahtamaan viileään veteen...)


Suunnittelimme tulevia toimintoja ja mietimme muun muassa sitä, että yleensä nostetaan esiin lähinnä kristilliset tai kristillisperäiset yhteisöt, kun puhutaan vaikeudesta hyväksyä seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta. Näihinhän mekin olemme hankkeessa pääosin keskittyneet.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vain näissä yhteisöissä olisi vaikeuksia. Suomessa vuoropuhelu islamilaisten yhteisöjen kanssa on vasta alkamassa. Ja sitten on yhteisöjä, joiden ehkä oletetaan olevan hirveän avoimia kaikenlaista moninaisuutta kohtaan. Mutta onko itsestään selvää, että vaikkapa jossakin New Agen piiriin lukeutuvassa yhteisössä on helppoa olla avoimesti homo? Tähän(kin) yritämme tulevaisuudessa paneutua.

Joka tapauksessa oli ihana tavata niin monia hienoja ihmisiä! Kiitos muille eläville kirjoille, lainaajillemme, hengelliseen ryhmään osallistuneille, banderollin kantajille, juhlijoille, puistojuhlassa tapaamillemme keskustelijoille sekä seurakunnan työntekijöille, joiden ansiosta mm. tuomiokirkossa järjestettiin sateenkaarihartaus.


Ja ennen kaikkea iso kiitos Oulu Priden järjestäjille, kuten Priden tuottajalle Martulle, jonka ilosta kyynelehtivä olemus sulostutti viikkoamme usein! <3

Seuraavan viikon me työntekijät olemme lomalla. Aktivoidumme jälleen Turku Pridelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Homofobiaa?

Viime sunnuntaina vietettiin kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää. ABBI -yhteisön (Ambassadors and Bridge Builders Internati...