keskiviikko 15. elokuuta 2018

Koordinaattorien mietteitä

Tässä on ollut hämmästyttävät puolitoista viikkoa sellaista aikaa, että emme ole reissanneet missään. Toimistomme on siisti. Aluksi Peik yritti vähän sotkea, mutta Lumi nipotti sotkut pois.


Rauhallisessa ajassa ja tilassa olemme pohtineet monenlaisia asioita ja kuluneita kuukausia. 

Jo kesäkuussa mietimme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien muslimien haavoittuvaista asemaa. Reissuillamme olemme kuulleet mm. sellaisen kommentin, että ei ole mahdollista olla samaan aikaan homo ja muslimi. Vastaavat kommentit tuntuvat kristinuskon piirissä olevan nykyään harvinaisia, ainakin täällä Suomessa. 

Olemme kuitenkin tavanneet islamilaisia sateenkaari-ihmisiä. Kuten alankomaalaisen queer-muslimien Maruf-järjestön johtajan Dino Suhonicin. Ja Pariisissa toimivan imaamin Ludovic-Mohamed Zahedin. Ludovic ei ole ainoa "homoimaami" maailmassa. Ainakin Alankomaissa on Hashim Jansen ja Yhdysvalloissa Dayiee Abdullah. Heistä voi lukea lisää vaikkapa täältä. 

Olemme pohtineet islamilaisen vertaisryhmän perustamista. Voisimme myös käynnistää sateenkaarevan Koraani-lukupiirin. Oma teologinen osaamisemme ei sellaiseen kyllä riitä, mutta jos joku osaava kiinnostuu, niin lämpimästi toivomme yhteydenottoa! 

Muidenkin uskontojen harjoittajien yhteydenottoja otamme mielellämme vastaan. Buddhalaisesta ryhmästä on ollut puhetta, samaten New Age -ryhmästä. New Agen ja siihen liittyvien aiheiden ympärille perustimmekin vähän aikaa sitten facebook-ryhmän

Ehdotukset ja erityisesti tarjoutumiset ryhmien vetäjiksi ovat hurjan tervetulleita! Paikallaan pysyvä olotila loppuu pian. Huomenna olemme Tampereen rautatieasemalla ennen aamukahdeksaa ja lähdemme käväisemään Helsingissä. Tapaamisia on ainakin Sexpossa, kunniaväkivaltaa ehkäisevässä SOPU-työssä sekä USKOT-foorumin tiedotustilaisuudessa. Ja parin päivän päästä meille voi tulla juttelemaan Lahden torilla ja Pride-kulkueessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Homofobiaa?

Viime sunnuntaina vietettiin kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää. ABBI -yhteisön (Ambassadors and Bridge Builders Internati...