tiistai 24. huhtikuuta 2018

Jännittävä lauantai

Meillä vierähti viime lauantaikin hankkeen parissa. Tapasimme ensin toimistolla, ja Peik kaivoi laukustaan Helsingin-reissun tuliaisiaan.


Yllä materiaalia, jonka Peik sai tapaamisestaan Setan koulutussuunnittelija Marita Karvisen kanssa. Tämä on suureksi avuksi, kun suunnittelemme omaa, uskonnollisille yhteisöille kohdennettua koulutuspakettiamme. 

Maritan tapaamisen ohella Peik osallistui myös Yhteys-liikkeen kevätkokoukseen sekä saman liikkeen järjestämään keskustelutilaisuuteen "Sateenkaarinuoret rippikoulussa". Malkus ry teki syksyllä 2017 verkkokyselyn seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien ihmisten rippikoulukokemuksista, ja Peik esitteli tilaisuudessa kyselyn tuloksia. Niistä lisää myöhemmin. 

Toimistosta kiipesimme yläkertaan Malkus ry:n kevätkokoukseen. Meidät toivotettiin sydämellisesti tervetulleeksi töihin. 

Kokouksessa syntyi keskustelua siitä, kenelle hanke on suunnattu. Onko meillä valmiuksia järjestää vertaistoimintaa sellaisille ihmisille, joiden uskonnollisista yhteisöistä meillä ei ole paljoakaan omakohtaista kokemusta tai edes tietoa? Olimme iloisia siitä, että tässä asiassa vallitsi kuitenkin yhteisymmärrys. Me hankkeen työntekijät olemme alusta saakka olleet vahvasti sitä mieltä, että hanke on suunnattu aivan kaikille sateenkaari-ihmisille uskonnosta, taustasta tai elämänkatsomuksesta riippumatta. Vertaisryhmissä ja keskustelutilaisuuksissa on vain rikkautta se, jos niihin osallistuu monenlaisia ihmisiä. Toisaalta suunnitelmissamme on järjestää myös tapaamisia kohdennetusti tiettyjen yhteisöjen jäsenille tai entisille jäsenille. Nämäkin ryhmät ovat hurjan tärkeitä. 

Lumi jatkoi vielä muiden kokoukseen osallistuneitten kanssa sateenkaarimessuun ja kertoi hankkeesta kirkkokahveilla. Messu pidettiin tunnelmallisessa Finlaysonin kirkossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Homofobiaa?

Viime sunnuntaina vietettiin kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää. ABBI -yhteisön (Ambassadors and Bridge Builders Internati...