perjantai 27. huhtikuuta 2018

Upeita tapaamisia

Hankkeen kolmannella viikolla olemme saaneet nauttia kohtaamisista yhteistyökumppaniemme kanssa. Tiistaina tapasimme Väisäsen Mikon Pirkanmaan Setan toimistolla. Mikko on Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja, Sinuiksi-palvelun neuvontatyöntekijä sekä pitkän linjan järjestöaktiivi. Yhteistyömme muuttuu kohta varsin tiiviiksi, sillä kesäkuussa Malkus, Pirkanmaan Seta ja Hivpoint niin sanotusti lyövät hynttyyt yhteen. Alamme vuokrata yhteistä toimitilaa Tampereen keskustasta.


Kuten kuvasta ehkä näkyy, meillä oli oikein mukavaa. Mikko totesi pitkäksi venähtäneen palaverin jälkeen, että yhteistyössämme tuskin tulee olemaan ongelmia. Yksi asia Mikkoa vain tuntui huolettavan: tiskaaminen. Uudessa toimistossamme on kohta kolme järjestöä lukuisine ryhmineen, asiakkaineen ja touhuineen, mutta kuka täyttää, tyhjentää ja käynnistää tiskikoneen!? Toivomme, että tästä ei muodostu yhteiselomme kompastuskiveä. Riskien kartoitusta on kuitenkin hyvä tehdä ajoissa ja nostaa vaikea tiskikoneasia keskusteluun aina välillä. 

Torstain vietimmekin Helsingissä ja erinäisissä kulkuneuvoissa Helsingin ja Tampereen välillä. Reissuamisen syy oli tapaaminen Uskontojen uhrien tuki ry:ssä Helsingin Kalliossa. 


Lumi otti kuvan kolmesta komeasta järjestöhenkilöstä. Kuvassa meidän Peik, UUT:n toiminnanjohtaja Joni Valkila ja UUT:n seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vertaisryhmän vetäjä Tom-Kristian Heinäaho. Palaverimme oli antoisa, ja yhteistyönäkymät hienot. On jännittävää huomata, kuinka samanlaisten kysymysten parissa UUT painii, mutta meillä fokus on nimenomaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöissä. 

Puhuimme myös siitä, että UUT:llä on ollut vähän uskonnonvastainen maine. UUT ei kuitenkaan ota kantaa siihen, mihin ja miten ihmiset uskovat. Me molemmat toimijat lähdemme liikkeelle ihmisen omista tarpeista, tunteista ja näkemyksistä. Mekään emme ole tuputtamassa kenellekään hengellisyyttä, vaikka näemmekin sen mahdollisena voimavarana. Odotamme innokkaina tulevaa yhteistyötä UUT:n kanssa!

Viikon saaliina toimistolle on taas saatu paljon materiaalia, johon ihan kohta ryhdymme tutustumaan tarkemmin. :-D 

2 kommenttia:

 1. Mitä tulee Mikon kanssa tapaamiseenne: "Mitä, ettekö te tiskaa käsin???"
  On hyvin tärkeä huomio, että UUT ei ole uskonnon vastainen järjestö.
  Kiitos ihanista kuvista ja teksteistä. Siunausta t. Johan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johan ja iso kiitos ensimmäisestä kommentista tässä blogissa! <3

   Poista

Homofobiaa?

Viime sunnuntaina vietettiin kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää. ABBI -yhteisön (Ambassadors and Bridge Builders Internati...